Eilen sitten aloitettiin jatkoryhmässä raunioiden osalta. Kerrattiin ensin vähän mitä koirien kanssa on tehty sekä missä tavoitteet ovat. Sen jälkeen porukka jaettiin henkilöetsintään sekä tokoon ja ilmoittauduttiin Roopen kanssa vapaa ehtoisiksi tokoon jotta saisi treeniä sunnuntain kokeeseen.

Tokoa ensin kaikki mentiin ensin kiertämään raunio rata aitojen ulkopuolelta, ja tällä kertaa tehtävä oli ennemminkin ohjaajille. Eli koiranluku harjoitusta. Pusikoissa oli piilossa pari ihmistä, heti koiran nenän noustessa ja sen tajutessa ihminen piti palkata nopeasti suurilla kehuilla mutta kävellä sitten ohi normaalisti. Ekat kaksi Roope vaistosi todella hyvin, ohjaaja vain oli hieman jumissa ja palkkaus oli aavistuksen hidas mutta kyllä se siitä. Kolmannesta pitikin selvitä sitten itse, ja siitä en kyllä ole yhtään varma missä se oli. Onneksi ei oltu ainoita, muutkin olivat reitillä tunkeneet makkaraa nenän eteen koiralle kun oli reagoinut johonkin, tiedä sitten oliko vain jotain omia mörköjä sielä pusikossa :D

Tokossa otettiin ihan lyhyttä seuraamista alussa ja tosi herkästi palkkasin kontaktista, sillä Roope oli ihan täpinässä ja ihmeissään että missä se äijä on ja miksi me tehdään tälläistä tylsää. En ole ennen huomannut tai kuullut, mutta totesin vasta nytkin itse että nojaan vielä suht paljon koiran päälle ja kontakti rakoilee. Koitin kävellä ihan normaalisti ja kontakti pysyi oikein mainiosti! Onneksi on välillä harjoituksia niin että joku opastaa. Myös saatiin hyvä vinkki ottaa kaveri välillä mukaan huutelemaan liikkeenohjaajan repliikkejä "käsky" "liikkeelle mars" yms, sillä kuulemma moni koira reagoi jo niihin liikkeellä eikä odota sitä ohjaajan käskyä.

Lopuksi otettiin 2min paikallaolo, kävin palkkaamassa välillä. Viretila oli aika alhaalla ja poika oli jo tosi väsynyt. Pysyi siis hienosti, enkä kyllä odottanutkaan sen lähtevän. Häiriötekijöitä oli todella hyvin.

Ensiviikolla sitten vaihdetaan vuoroja, puolet porukasta menee tokoileen ja me päästään vähän etsiskeleen äijiä :)