Pitänee aloittaa taas pitkältä kun ei tänne muista ja kerkiä kirjoittelemaan !

16.10 oltiin siis viimeksi raunioilla. Otettiin Roopelle 2 valmista piiloa. Toinen lähetettiin etsimään taka rakennukselta. Roope otti hieman häiriötä takana olevista ihmisistä ja teki fiksut kunnia kierroksensa rakennuksen ympäri ja sen jälkeen alkoi käyttämään nenäänsä. Hyvin löytyi ns. "putkesta" äijä ja söi_todella_nätisti nameja maaten, vaikka alustakaan ei ollut helppo. Seuraavan lähetin ylämäeltä alas päin ja maalimies oli putkessa, Roope jäi mäen alas odottamaan ilmeellä "tuu tänne täällä se on" ja kun pääsin alas se juoksi suoraan putkeen syömään nameja ja söi taas nätisti maassa maaten, tähän ollaan todella tyytyväisiä!

Eniten pitäisi keksiä millä Roope irtaantuisi enemmän. Sama on jos kaksin ollaan metsälenkilläkin, käydään vähän väliä katsomassa oonko perässä eikä mene edes monenkaan metrin päähän ellei ole koirakaveria mukana. Sama agilityssä kun ollaan pientä hyppy rataa otettu, mun pitäis ohjata tota vauhtihullua tosi kaukaa kun ei ton perässä ole mitään mahdollisuuksia pysyä, mutta Roope on sitä mieltä että pitää käydä välillä vähän hoputtamassa vauhtia ja tykkää hyppiä ja pomppia ja riekkua ja haukkua muhun lisää vauhtia. Heti huomaa että jos on helpompi rata missä ei ole pitkiä juoksupätkiä toi keskittyy esteisiin eikä mun hoputtamiseen, jos jään vähääkään jälkeen niin tulee heti pyörähteleen eteen. Tämä irtaantuminen siis todellakin on ollut raunioillakin, pimeässä kontissakin kun piti etsiä ihmisiä Roope kävi perällä asti ja tuli mun luokse parin metrin päähän "tuu nyt täällä se on" ja odotti niin kauan kun seurasin sitä sinne perille asti.

Viime keskiviikkona oltiin tokoa treenaamassa kaupissa. Otettiin hieman pysähdyksiä luoksetulosta ja sujuivat hyvin. Pari paikallamakuuta ja kontakti harjoituksia jotta se ei tipahtaisi siinä seuraamisen alussa. Lopussa kontakti harjoituksien jälkeen otin Roopella n. 5 ihmisen henkilöryhmää jotka seisoivat paikallaan ja hyvin sujui. Kontakti oli suht hyvä sillä oltiin sitä hinkattu siinä alussa. Eli suht perus helpot treenit jotta saadaan vaan opittuja asioita varmemmiksi, kuten tuo kontakti jonka kanssa hätäilin alussa turhan paljon.

Lauantaina oltiin kaverin kanssa Niihamassa treenaamassa vähän tokoa ja PK kentällä käytiin myös treenaamassa ihan perus seuraamisia yms. Hokasin noutokapulan nurmikolla ja sai ainakin treenattua ettei oo ongelmaa noudossa jos kapula ei ole oma :D Ihan samalla innolla toi ja otti suuhunsa kuten omankin. Seuraamista hinkattiin taas kontaktille ja hyvin alkaa pysymään. Maasta luoksetulo ja hyvin sujui, vähän jättäviä liikkeitä ja käytiin metsässä myös vähän lenkkeilemässä. Kivoja kurapolkuja osattiin valita, Roope ja colliepojat Kingi ja Hasse oli kivasti kurassa, varsinkin jälkimmäiset pitkien karvojensa kanssa :D (+ Roope kun saa aina hepulit pehmeästi hiekasta ja kurasta, sinne on kiva mennä vähän pyörimään ja on kiva sitten osoittaa mulle kuinka ihana oon ja hypätä kaiken kuran kanssa suoraan syliin ;D) On nää sitten kyllä hauskoja..

Sunnuntaina oltiin katsomassa agility kisoja Niihaman maneesissa ja Roopekin oli puolet ajasta mukana, ja mulle iskee hirveä agilityvimma. No, jos sitten Roopen kanssa ensi keväänä pääsis johkin ryhmään, koira ainakin tykkäis ja omistajakin vois kohottaa kuntoansa ihan huoletta siinä paremmaksi ;) Agikisoissa hyppyytin vähän Roopella pieniä esteitä ja otin paljon käteen tulemista että hakee sen kontaktin ja pysyy mun lähellä (vaikka sitä pitäisikin saada irtoamaan musta). Pari luoksetuloa ja hyvä paikallamakuu tuli tehtyä kunnon häiriöllä, joten ei voi olla kun tyytyväinen!

Tiistaina ei raunioille päästy mun käden "toimimattomuuden" takia, mutta ensi viikolla sitten ;). Huomaa että koiran "AD/HD" piirteet on ihan tuskaisia kun ei olla päästy lauantain jälkeen kunnolla tekemään mitään muuta kun metsälenkkejä ja pieniä toko juttuja. No, huomenna onneksi taas tokotreenit ja viikonloppuna vois ottaa pitkästä aikaa jäljen metsään, pitäis sitäkin alkaa ottamaan ahkerammin ennen kuin lumet tulee, että olis jotain pohjaa keväälle.