Viime viikon tiistaina oltiin raunioilla ja tehtiin pimeässä kontissa etsimis harjoituksia. Palaneen haju oli voimakas ja koirat saikin tehdä tosissaan töitä. Roope haki vielä paljon apua multa, ravas mun ja hajun välillä ja rupesi vähän vinkumaan. Epäilen eniten että se haki mua mukaansa ja kyseli että saako tonne mennä. Maalimiehet löytyi loppujen lopuksi ihan hyvin.

Jaaaaa sitten muistaakseni keskiviikkona otettiin tokoa sammareiden näyttely&tokotreenien yhteydessä. Seuraaminen tuli hyvällä kontaktilla, samoin jättävät ja luoksetulot onnistui mainiosti. Ensimmäinen henkilöryhmä saatiin mentyä ja kontakti pysyi todella hyvin vaikka mentiin tiiviistäkin kohdista ja en palkannut! Vautsi mikä poika. Lopussa otin paikallamakuun että olin piilossa ja hyvin pysyi, tästä on hyvä jatkaa ;> Kaukokäskyjä ollaan myös harjoiteltu suht paljon ja alkaa jo hokaamaan että se istu käsky voi tulla vähän kauempaakin ;)

Sunnuntaina otettiin Roopen kanssa pitkästä aikaa hakua. Ekalla otettiin niin että Roope näki selvästi lähdön ja maalimies vähän huuteli ja heilutteli nami purkkia. Koirahan siitä vasta riemastu ja kun ei enää nähnyt maalimiestä alkoi se tavanomainen huuto, on siinä omistajalla koirassaan pitämistä ;) Rauhoittelujen ja sivulle käskytyksen jälkeen lähetys ja hyvinhän se lähti. Ensimmäisen 10m huusi täyttä kurkkua innostusta (kuten aina) ja sen jälkeen aloitti nenätyöskentelyn. Työskenteli todella innokkaasti ja pysyi hyvän jäljellä. Palkkana makkarat maassa maaten ja rupesi jo pikkuisen taas ilmaisemaan haukkumalla kun heilutteli nami laatikkoa.

Toinen otettiin sitten niin että Roope näki maalimiehen vaan pari metriä ja sitten käänsin pois päin. Perus sivulle istutus ja lähetys, ei piipannut enää paljoa ja alkoi heti käyttään nenää ja löysi yllättävän nopeasti. Taas pieniä ilmaisun merkkejä.

Kolmas olikin niin etten näyttänyt melkein ollenkaan maalimiestä ja lähti suorilteen etsimään, nenä toimi hyvin ja energiaa oli todella paljon joka näkyi vauhdissa. Löysi hyvin ja haukahti parisen kertaa maalimiehellä, ei ongelmaa valita ilmaisutapaa ;)

Roopen ensimmäisiä esine ruutuja myös otettiin narupallolla (kuulemma ihan ok aloitella lelulla?). Hakualueena 5m x 5m ja vähän tallattu alue. Työskenteli hyvin nenällään muttei oikein hokannut että lelu oli se mitä etsitään. Kuitenkin omatoimisesti nosti lelun ja palautti nätisti käteen, kaikinpuolin onnistunutta siis ;)

Huomenna raunioilla näillä näkymin henkilöetsintää raunioilta, pitkästä aikaa! :)